Tänään on 22 Marras 2018, 13:46

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Tuoksunäytteitä Sokokselta
ViestiLähetetty: 06 Helmi 2014, 20:02 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 04 Helmi 2014, 09:49
Viestit: 17
Moi kaikille!

Minulla on ollut vähän mielenkiintoinen kokemus Sokoksella tuoksunäytteistä ja halusin tietää, miten teille käy... Kävin kerran kysymässä Chanelin tuoksunäytteistä, esim Chanel No 5, Allure Sensuelle tai Coco. Myyjä heti sanoi, että heillä ei ole.

Mutta ihmettelin sitten, miksei olisi? Kun kävin seuraavalla viikolla ostamaan joitakin meikki-tuotteita, halusin yrittää uudelleen joku toiselta myyjältä. Sanoin hänelle minkälaisia haluaisin. Hän sanoi, että heillä ei ole olemassa paljon Chanel-näytteitä mutta kuitenkin tarkasteli ja kyllä löytyi esim. No 5 Eau Premier.

En tykkää kokeilla tuoksuja paperissa koska tuoksut muuttuvat erilaiseksi iholla. Johtuuko se siitä, että nykyään myydän niitä tuotteita netissa? Kuitenkin luulen, että se on tosi epäkohtelias valehdella asiakkaille.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 06 Helmi 2014, 23:18 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 12 Loka 2012, 09:22
Viestit: 660
Paikkakunta: Jyväskylä
Sokoksella annetaan kyllä näytteitä tosi nihkeästi, ellei ole joku kampanja käynnissä. Ainoat kerrat, kun olen Sokokselta saanut jotain hajuvesinäytteitä, ovat olleet jotkin "messut", joiden yhteydessä mainostettiin muutamaa tuoksua, ja kerran "lohdutuslahjana", kun jouduin palauttamaan yhden meikkivoiteen allergian takia (en siis ollut ehtinyt käyttää sitä, vaan huomasin INCI-listasta, että ei vastannut sitä, mitä myyjältä pyysin..).


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 06 Helmi 2014, 23:48 
Poissa

Liittynyt: 26 Maalis 2012, 16:58
Viestit: 4094
Yleensä liikkeissä on näytteitä vain sellaisista tuoksuista, joista ei halua missään nimessä näytteitä. Pitkään myynnissä olleista tuotteista saa hyvin huonosti näytteitä. Yleensä näytteillä markkinoidaan vain markkinoille juuri tulleita tuoteita, lanseerauksia.

Itse en jäisi miettimään myyjän käytöstä tai syytä nihkeyteen. Voinut olla, ettei toinen ole näytteistä tienyt. Monesti on kaupassa niin, että esimerkiksi koneemmilla myyjillä/yrittäjällä on enemmän valtuuksia antaa vaikka alennuksia, miksei sitten myös näytteitä. Ties vaikka se ensimmäinen myyjä ei ollut edes töissä siinä kaupassa, vaan oli jonkun tietyn merkin konsultti markkinoimassa sen talon tuotteita, eikä hänelle sen vuoksi ollut mitään oikeuksia mennä Chanelin myyjän kaapille. Ymmärtääkseni ainakin Stockmannilla on sellainen systeemi, että kosmetiikkaosastolla on eri tuotemerkkien palkkaamia edustajia esittelemässä edustamaansa brändiä.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 07 Helmi 2014, 02:34 
Poissa

Liittynyt: 05 Loka 2013, 04:00
Viestit: 823
Paikkakunta: Perä mettä
Revontuli, mulla ei ole Sokoksesta kokemusta, mutta kuulostaa hyvin tyypilliseltä. Olen saanut ruinattua Oulun Stockalta pari näytettä (mukava asiakaspalvelija! harvinaista) ja asia on juuri niin kuin Jaakiem sanoi, eli yleensä niitä ei heru mistään hirveän kiinnostavista tuoksuista, jos heruu. Kicks-liikkeistä niitä on kans turha ruinata, ellei sitten kaupan päälle saa - siitä en tiedä mitään. Syyksi on mulle mainittu, että valmistajilta niitä heruu aika niukasti, mikä voi pitää paikkansakin - mene ja tiedä. Myyjä olisi voinut kyllä käyttäytyä sua kohtaan vähän ammattimaisemmin.

Suurin osa tuoksunäytteistäni on joka tapauksessa foorumeiden kautta ostettu, saatu tai vaihdettu, tai sitten suoraan tuoksutaloilta tai eBaysta tilattu. Noissa perusmarketeissa tai missään muualla Suomessa ei kuitenkaan viitsitä palvella ketään liian köyhän tai taviksen näköistä mitenkään kunnolla, ja ostan niistä vain sen, mitä en järkevästi muualta saa. Yleensä tavaratalot stressaa mua muutenkin niin, etten mene niihin lämpimikseni shoppailemaan (paitsi jos on 30 astetta pakkasta ja pakko :)).

_________________
Kotona haisee suopursu

Fragrantica (ei ajan tasalla)


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 07 Helmi 2014, 08:51 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28 Maalis 2012, 20:24
Viestit: 3313
Paikkakunta: Helsinki
Varmimmin marketeissa on näytteitä uutuustuoksuista - tai sellaisista, joista on joku isompi kampanja meneillään. Muuten myymälöissä näytteiden varastointi ei todellakaan ole mitenkään järjestelmällistä. Toki jämiä aikaisemmista kampanjoista voi olla jossain laatikon nurkassa virumassa, mutta se on sitten onnekasta sattumaa, jos myyjällä käsi noihin osuu. Mutta markettimyynti ei perustu näytteiden jakeluun vaan paikalla testaamisen mahdollisuuteen ja jopa (hui) asiakaspalveluun. Kaupassa opiskeluaikana paljonkin töitä tehneenä en usko että näytteiden jakelu on "valtuusasia" - vaan yksinkertaisesti palvelua, joka ei kuulu vakiokuvioon. Jäljelle jääneillä kampanjanäytteillä ei nähdä kampanjan jälkeen mitään arvoa, ne joko hävitetään tilaa viemästä tai tuupataan johonkin laatikon nurkkaan - sen sijaan että ne varastoitaisiin järjestelmällisesti johonkin tiettyyn paikkaan asiakkaiden kyselyitä varten (ja kaikille myyjille opastettaisiin varasto ja sen käytännöt).

Kyllä sen tietysti huomaa, että kaikkia myyjiä ei kiinnosta laatikoiden penkominen näytteiden toivossa - mutta aina kannattaa silti kysyä ja toivoa asiallista palvelua.

_________________
Oh deer.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 16 Helmi 2014, 15:10 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 04 Helmi 2014, 09:49
Viestit: 17
Kiitoksia kaikille vastauksista!

Ehkä se on vähän epämiellyttävää kun joku asiakas pyytää näytteitä ilman mitään ostoksia... Ainakin Chanelistä tai muista high-end merkeistä. Esim. Turkissa ei tarjota mitään jos kädet ovan ihan tyhjät :roll:

Mutta sekin on totta, että Chanel No 5 on jo tuttu kaikille ja ei edes tarvitse tuoda näytteitä.

Ei se mitään, eBayistä löytyy kaikki! :happy-cheerleadersmileygirl:


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 18 Helmi 2014, 11:49 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28 Maalis 2012, 11:32
Viestit: 1135
Paikkakunta: Helsinki
Oma kokemukseni on samansuuntainen. Näytteitä ei ole yleensä liikenteessä vanhoista klassikoista. Näytteitä tulee liikkeisiin silloin, kun tuoksu tulee markkinoille ja sen jälkeen se on yleensä ohi. Tuoksujen markkinointiin saatetaan isommissa tapauksissa satsata maailmanlaajuisesti parikymmentä miljoonaa euroa. Isot lanseeraukset tekevät aina ensin pari vuotta tappiota ennen kuin kulut saadaan (jos saadaan) katettua.

_________________
Monsieur Christian Aigu,
Tuoksuintoa vuodesta 1977
monsieuraigu.blogspot.com


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 03 Huhti 2014, 23:54 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28 Joulu 2012, 03:55
Viestit: 867
Paikkakunta: Tampester
Tuo näytepolitiikka on kyllä jännä juttu. Samaa tahtia kun huuto.netin tuoksuosasto on muuttumassa pelkäksi näytteiden markkinapaikaksi, jossa samoilla myyjillä on satoja alkuperäisiä näytteitä myynnissä jatkuvalla syötöllä, on tavaratalojen ja kosmetiikkaliikkeiden mukaan taas tuoksutalot vähentäneet näytteiden antamista. Ihmettelen vain, että mistä nuo sadat näytteet huutikseen päätyy, ja miksi tuoksutalot rajoittaisivat näytejakelua juuri Suomessa, mutta ei muualla maailmassa. Eikös pienten näytteiden jakelu ole aika edullista mainontaa, ja asiakas usein tarttuu tuohon koukkuun näinä päivinä kun tavaratalossa joutuu tuoksukakofoniassa vain pikaisesti haistamaan paperilapulta jotain? :think:

_________________
http://haistaite.com/


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 04 Huhti 2014, 00:32 
Poissa

Liittynyt: 05 Loka 2013, 04:00
Viestit: 823
Paikkakunta: Perä mettä
calypso kirjoitti:
Tuo näytepolitiikka on kyllä jännä juttu. Samaa tahtia kun huuto.netin tuoksuosasto on muuttumassa pelkäksi näytteiden markkinapaikaksi, jossa samoilla myyjillä on satoja alkuperäisiä näytteitä myynnissä jatkuvalla syötöllä, on tavaratalojen ja kosmetiikkaliikkeiden mukaan taas tuoksutalot vähentäneet näytteiden antamista. ...


Toi on muuten hyvä huomio. Oon itsekin tilaillut pari kertaa sitä kautta näytteitä, mutta niiden läpi kahlominen on väsyttävää jos etsii yhtään mitään muuta. Mä en tajua kans... Ehkä tuoksuosastojen myyjät ovat kehittäneet itselleen pikku bisneksen tms.

_________________
Kotona haisee suopursu

Fragrantica (ei ajan tasalla)


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 04 Huhti 2014, 00:44 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28 Joulu 2012, 03:55
Viestit: 867
Paikkakunta: Tampester
Njaalgahaisyeini kirjoitti:
Ehkä tuoksuosastojen myyjät ovat kehittäneet itselleen pikku bisneksen tms.


Tältä vähän vaikuttaisi.. :snooty:

_________________
http://haistaite.com/


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com Style by mindfreak.ro Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group