Tuoksut
http://tuoksufoorumi.fi/

Fougere
http://tuoksufoorumi.fi/viewtopic.php?f=7&t=247
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  Jaakiem [ 30 Touko 2012, 15:18 ]
Viestin otsikko:  Fougere

Wikipedia sanoo näin: Fougère, pronounced: [fu.ʒɛʁ], meaning "fern-like", is one of the main families into which modern perfumes are classified, with the name derived from the perfume Fougère Royale for Houbigant formulated by the perfumer Paul Parquet. The class of fragrances have the basic accord with a top-note of lavender and base-notes of oakmoss and coumarin. Aromatic fougère, a derivative of this class contain additional notes of herbs, spice and/or wood. Members of the family are especially popular as fragrances for men.

Mikä on paras fougere? Mistä sellaisen tunnistaa? Onko fougere vain chypre ilman kukkaa?

Kirjoittaja:  Gogol [ 01 Kesä 2012, 23:33 ]
Viestin otsikko:  Re: Fougere

Huomenna lauantaina on fougere-päivä!
Pukeudu saniaiseen! Jos et tiedä mitä panisit päällesi, kysy Jaakiemilta ;)

Kirjoittaja:  Tiia [ 02 Kesä 2012, 00:06 ]
Viestin otsikko:  Re: Fougere

Mut siis Mitsouko on sekä chypre että fougere..? Vai siis onko ne melkein sama asia..? Olen tässä tosi pihalla. :mrgreen:

Kirjoittaja:  Gogol [ 02 Kesä 2012, 08:42 ]
Viestin otsikko:  Re: Fougere

Täällä Bois de Jasminin tiivis selitys fougereista:

Fougère—a fragrance family inspired by Houbigant Fougère Royale (1882,) the first fragrance to combine natural materials with synthetics. Perfumer Paul Parquet added the synthetic material coumarin to the classical eau de cologne accord of citrus, lavender, geranium, amber, musk and oakmoss. Fougère means fern in French, and it was also the first abstract perfume—ferns are scentless, after all. Other great fougère fragrances include Yves Saint Laurent Kouros (1981), Guy Laroche Drakkar Noir (1982) and Davidoff Cool Water (1988). My current favorites are Penhaligon’s Sartorial and Tom Ford Lavender Palm, which is a twist on the fougère theme.

Kirjoittaja:  Jaakiem [ 03 Kesä 2012, 02:29 ]
Viestin otsikko:  Re: Fougere

Olen lukenut jostain tuon väitteen, että Mitsouko olisi tavallaan naisten fougure. Ehkä sillä onkin yrttisiä ominaisuuksia, mutta ei se rakennu laventelin päälle, joten ei se tähän kategoriaan kuulu.

Fougeret ovat useimmille naisille vaikeita käyttää, koska ne haisevat lähinnä isien partavesiltä ajoilta ennen aqua- tai gourmandtuoksuja. Eikä niissä ole monestikaan laventelin lisäksi muuta kukkaa sukupuolirajojen ylittämistä helpottamassa. Ei, vaan usein vielä hikinuotti joka viimeistään säikyttää osan naisista.

Ainoa naisille tehty fougere, joka minulle tulee mieleen on Andy Tauerilta. Senkään nimeä en muista. Muutoin ehkä kaikista vanhimmat kuten Jicky ja uusimmat tulkinnat kuten Lavender palm ovat unisexeimmät vaihtoehdot.

Kirjoittaja:  Jaakiem [ 03 Kesä 2012, 02:47 ]
Viestin otsikko:  Re: Fougere

Olen viime päivinä käynyt läpi Parfum d'Empiren tuoksuja ja koettanut ajatella, että niiden pitää olla hyviä, koska ne ovay kalliita, vaikeasti saatavia ja niitä harrastajatkin kehuvat netissä. Kuitenkin niiden seurassa on ollut tylsää.

Laitoin tänään sitten lakkiaisiin Azzaro pour hommea, kun en halunnut riskeerata tuntemattomien tuoksujen kanssa. Vähänkö mulla on ollut hauskaa sen kanssa sävyköyhien viime päivien jälkeen. Viihdyn tuoksuissa, jotka elävät koko ajan. Alussa enemmän sitrusta, välillä fenkolia, lopussa jopa vaniljaa ja tammisammalta. Olen lukenut jostain väitteen, että Azzarossa olisi jopa kolmesataa ainesosaa.

Azzaro ei ole nuorekas tuoksu, eikä sillä pissiksiä hurmata. Se saa kuitenkin tuntemaan itsensä miehekkääksi, mikä ei monilta tämän päivän vesiltä onnistu. Se on kiinnostava, jopa hieman älykäs ja viihtyy hyvin puvussa ja solmiossa. Lopuksi se on vielä seksikäs tuoksu kourosmaisella tavalla. Eikö siinä tarpeeksi saavutusta tuoksulle, joka maksaa jotain kaksikymppiä pullo? Seuraava hankintani voi hyvinkin olla varapullo tätä minkään niche-tuoksun sijasta.

Tätä ei taida olla kauppojen hyllyissä, joten en voi suositella tätä fougere-esimerkiksi. Muutenkin genre on varmaan joutunut tekemään tilaa uusille tulijoille. Voisiko Rive gauche pour hommea tai ainakin Kourosta löytyä?

Kirjoittaja:  Kamicha [ 03 Kesä 2012, 09:20 ]
Viestin otsikko:  Re: Fougere

Kourosta löytyy ainakin Helsingistä vielä suhteellisen helposti.

Minulla olisi tässä HdP:n 1782, joka on Fragranticassa listattu "Aromatic Fougere"ksi. Mitään tammisammalta ei tosin pohjalta löydy. Omassa kuvailussaan HdP tituleeraa tätä moderniksi fougereksi.

Kirjoittaja:  Gogol [ 03 Kesä 2012, 09:32 ]
Viestin otsikko:  Re: Fougere

1725 Casanova leikittelee fougere-teemalla mutta jotenkin transponoi sen ihan uudelle vuosituhannelle.
Taidankin pitää Casanova-päivän.

Jaakiem, klassikko-Azzaro on todella hieno tuoksu. Se tuntui päälläni todella voimaannuttavalta.
(Ikävä kyllä se ja Drakkar Noir ja pari muutakin miesten klassikkoa ovat minulta pilalla, koska assosioin ne automaattisesti niiden kantajiin.)

Kirjoittaja:  eiffelintorni [ 03 Kesä 2012, 10:06 ]
Viestin otsikko:  Re: Fougere

Jaakiem: Mut on kyllä hurmattu kaksikymppisenä tuolla Azzarolla erään nuoren miehen toimesta, mutta sehän oli esihistoriallista aikaa se :mummo:

Kirjoittaja:  Jaakiem [ 10 Tammi 2014, 03:34 ]
Viestin otsikko:  Re: Fougere

Miten on fougere-ketju päässyt tippumaan näin alas listassa ja jäänyt näin tumpiksi?

Fougere on hieno tuoksuperhe ja tutustun aina mielelläni ryhmän tuoksuihin. Suosikkini perheestä ovat klassiset Rive gauche pour homme, Azzaro ja Jazz. Hieno Kouroskin kuuluu kaiketi tähän ryhmään, mutta jotenkin tekisi mieli luokitella se jostain syystä orientaaliksi.

Mitä muita?

Kirjoittaja:  Jaakiem [ 10 Tammi 2014, 22:47 ]
Viestin otsikko:  Re: Fougere

Testailen tässä Sartoliaria, jota on sanottu nugereksi. Tavallaan tosi kiva, erikoinen, moderni ja vanhanaikainen samaan aikaan mutta toisaalta niin outo ja tunkkainen että mahasta vääntää.

Kirjoittaja:  christian777 [ 11 Tammi 2014, 13:27 ]
Viestin otsikko:  Re: Fougere

P.Rabanne ph,Tsar ja agua fresca tulee ensimmäisenä mieleen,edellä mainittujen lisäksi.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/