Tänään on 28 Maalis 2024, 19:18

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 296 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Etat Libre d'Orange
ViestiLähetetty: 24 Touko 2013, 07:57 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28 Maalis 2012, 20:24
Viestit: 3316
Paikkakunta: Helsinki
En missään tapauksessa tarkoita sitä, että nenäni pystyisi määrittämään jollain mystisellä tavalla sen, rakentuuko tuoksu luonnonaineiden vai keinotekoisten varaan pääasiallisesti. En oikeastaan edes tunnista erityisesti keinotekoisista muita kuin ambroxanin ja iso-E:n - ja pieninä konsentraatioina niitäkin joutuu tuoksuista etsimään. Myskit ja aldehydit tunnistan perheinä, mutta en niiden yksittäisiä jäseniä. Cashmeranin läsnäolo on joissain tuoksuissa havaittava, mutta en ole koskaan haistanut sitä yksinään.

Enemmänkin tarkoitan sekoituksen aistittavissa olevia painotuksia. Tosi monessa ELDOssa on voimallinen myskinen, usein muovimaisia sävyjä ja halitoosivivahteita kantava myskipohja, joka pysyy ikuisuuden ja leviää käsittämättömän kauas. Samoin aldehydejä talo käyttää sillä tavalla, että ne ovat minulle aivan täystyrmäys, esimerkiksi juuri Rienin avaus repii nenäni hajalle, se on minulle täysin käyttökelvoton tapaus. Divin Enfantissa käytetään niitä vaahtokarkkikemikaaleja samaan tapaan yliannosteltuna, mutta pystyn sietämään avauksen juuri ja juuri - ja enimmän haihduttua tuoksu muuttuu oikein nautittavaksi.

Jollekin nämä ovat varmaan laatukriteerejä (pysyvyys, voimakas ja laajalle leviävä projektio, räjähtävä avaus) - minun nenälleni ja tuoksuestetiikan tajulleni nämä piirteet ovat aivan liikaa. Mutta kun sanon näin, niin kannattaa muistaa, että olen ilmeisesti vähän yliherkkä sekä joillekin aldehydeille, että osalle myskeistä. Siis en allerginen, vaan haistan ne voimakkaampina kuin ihmiset keskimäärin. Molempia on mahdollista käyttää nenääni miellyttävällä tavalla, mutta vaikka nyt näissä ELDOissa ne dominoivat enkä saa niiden ylivallalta nautintoa tuoksujen muista piirteistä. Myskeille olen herkistynyt entisestään, kun jätin tuoksuvat pyykinpesuaineet ja huuhteluaineet pois joskus seitsemän vuotta sitten.

Noista nenälleni sopivammista tapauksista voin kyllä päätellä, että yleisesti ottaen ELDOissa on hyväntuntuista materiaalia. ELDO on kyllä talo, johon jokaisen kannattaa tutustua, ehkä ei ihan tuoksuharrastuksen alussa, mutta kumminkin. Eikä vähiten kohtuuystävällisen hinnoittelupolitiikan takia... ...olen varma, että valikoimasta löytyy monelle yksi tai useampi osuma - ja tuoksuja, jollaisia ei ole missään muualla kokenut.

Tuoksujen absoluuttinen laatu ja muutenkin "totuudet" ja pisteytykset tuoksujen keskinäisestä paremmuudesta ovat kyllä aika hetteistä maaperää. Kokemuksen laajuudesta huolimatta kun kysymys on kuitenkin makuasioista - jotka vieläpä pohjaavat aistiin, jonka herkkyys, eroottelevuus ja painotukset tuntuvat olevan varsin yksilöllisiä.

Ja moni sellainen tuoksu, jota en oman nenäni lähellä pysty käyttämään sen liian voimakkaan läsnäolon takia, voi toisella ihmisellä tuoksua oikein hyvältä. Ainakin riittävän ilmavassa tilassa :mrgreen: .

Pakko vielä lisätä, että onhan tuolla kaapissa muutama hyvinkin synteettissävytteinen tuoksu (esim. Six Scents M, Bullion, Lempickan L - kaikissa vahva myskinen pohja, joka kuitenkin nenälleni toimii hyvin - toisenlaisena esimerkkinä vitamiininen ja vinyylinen Le Feu - kemikaalilla on väliä...) .

_________________
Oh deer.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Etat Libre d'Orange
ViestiLähetetty: 25 Touko 2013, 00:35 
Poissa

Liittynyt: 26 Maalis 2012, 16:58
Viestit: 4094
Kamicha kirjoitti:
Samoin aldehydejä talo käyttää sillä tavalla, että ne ovat minulle aivan täystyrmäys, esimerkiksi juuri Rienin avaus repii nenäni hajalle, se on minulle täysin käyttökelvoton tapaus.


Voi ei. Mä kun laitoin sulle juuri tuota, kun ajattelin, ettet ollut saanut tilaisuutta tutustua siihen, kun se näyteputkilo silloin aiemmin hajosi. Mun mielestä Rien on ennen muuta aldehydituoksu. Olen luokitellut sen mielessäni aldehydi-iirikseksi hienoisella nahkalla. Itse tykkään kyllä aldehydeistä, ainakin joistakin ja joskus.

En halunnut nostaa kenenkään näkemyksiä Eldoista kepin nokkaan, vaan jatkoin tätä keskustelua, koska tämä on mielestäni aika kiinnostava aihe. Eldot saavat pohtimaan sitä, mikä on totta ja mikä ei. Sama pätee tietenkin muihin tuoksuihin ja tuoksutaloihin, mutta Eldojen myyntipuhe nostaa kysymyksen pöydälle, kun taas muiden kohdalla myyntipuhe on niin perinteistä ja samankaltaista, että sen ohittaa kuin tv-shopin turinat.

Mielestäni Eldojen kirjo on aika laaja, myös synteettisyys ja luonnollisuus akselilla. Siellä on jotain aitoja ja jotain keinotekoista. Se keinotekoinenkin on usein uutta, jota ei välttämättä ole tullut muualla vastaan, mikä tekee siitä mielenkiintoista.

Nombril immense ja Antiheros lienevät luonnollisimmista päästä kokeilemistani eldoista, mutta ovat tuoksuina kuin kuiskauksia. Esimerkiksi Antiheroksen laventelissa on jossain määrin luonnollista kauneutta, mutta toisaalta sen kesto kaikessa mietoudessaan kielii myös labrahommista. Antiheros jaksaa ehkä neljä tuntia, kun taas esimerkiksi Villoresin laventeli heittää henkensä varttitunnissa. Molemmat ovat kyllä lyhyitä aikoja, jos vertaa designer-tuoksujen laventeleihin. Onhan laventeli varmaan yleisin miesten tuoksuissa oleva nuotti. Laventeliöljy olisi kyllä tutustumisen arvoinen referenssi.

Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, onko Antiheroksen laventeli koostettu labrassa ryhmästä molekyylejä vai onko laventelia jalostettu jollain tavoin vai kenties molempia tapoja yhdistetty. Yhtä kaikki vaikutelma kertoo minulle laadusta, lienee se sitten luonnosta tai labrasta. Samanlaisen vaikutelman tekee myös Nombril immense, joka sa pohtimaan sen patsulin luonnetta.

Laitoin tänään Antisankaria töihin vähän enemmän ja toimi hyvin. Alussa on kuin hyvin kalliilla pesuaineella pestyt, ulkona kuivatut vaatteet, josta tuoksu tuoksu lämpenee puunsävyihin ja myskiin. Myskit eivät mielestäni ole kaikki valkoisia, vaikka niitäkin siinä selvästi on. Koko tuoksu kokonaisuudessaan antaa lähinnä varmaan puhtaan vaikutelman, eikä tunnu "tuoksulta" missään vaiheessa.

Pidän myös Je suis un hommen lyhytikäisestä bidagreesta, joka tuo mieleen Mallen Bidagree concentreen. En tunne bidagreeta tuoksuna tai hedelmänä, mutta näitä kahta se yhdistää.

Mielestäni tuoksujen kesto ja voimakkuus eivät ole nousseet tällä foorumille keskeiseksi näkökulmaksi, toisin kuin ulkomaalaisilla foorumeilla. Eikä täällä edes perätä niin hanakasti absoluuttisia totuuksia tai paremmuusjärjestyksiä. Henkilökohtaisia näkemyksiä enintään, ja niitäkin pilke silmäkulmassa.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Etat Libre d'Orange
ViestiLähetetty: 25 Touko 2013, 08:13 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28 Maalis 2012, 20:24
Viestit: 3316
Paikkakunta: Helsinki
Jaakiem, en missään tapauksessa kokenut asian suhteen mitään ahdistelua - vaan halusin itsekin avata omaa kommenttiani, ettei jää vain tyhjäksi heitoksi ilmaan. Ja ei se mitään, että Rieniä on putkilollinen, haluan kyllä testailla sitä vielä! Minusta juuri tällainen keskustelu on kiinnostavaa ja avartavaa. Toisen ihmisen pään sisään ei pääse, mutta on se mahtavaa, että meillä ihmisillä on edes jonkinlainen keino jakaa henkilökohtaisia kokemuksia.

Joo, esim. röökijasmiini on minusta itse asiassa tosi luonnollinen. Petturin sydämessä ja Divin Enfantissa on mahtavaa ja minun nenälleni sopivaa tasapainoilua luonnollisen oloisten ja synteettisen oloisten elementtien kanssa.

_________________
Oh deer.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Etat Libre d'Orange
ViestiLähetetty: 27 Touko 2013, 06:46 
Poissa

Liittynyt: 01 Heinä 2012, 08:20
Viestit: 196
Mistä olette tilanneet näitä sampleja? Koitin tilata ELDOn omilta sivuilta 10 samplea, mutta postikulut olisivat olleet 18,50 €, joten ajattelin, että pitäkööt tunkkinsa. :evil:


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Etat Libre d'Orange
ViestiLähetetty: 27 Touko 2013, 11:08 
Poissa

Liittynyt: 26 Maalis 2012, 16:58
Viestit: 4094
Mä tilasin silloin joskus sen setin, jossa oli näytteet kaikista tuoksuista. Varmaan joku muukin on tehnyt niin. Ostin sen Escentualista, mutta katsoin äsken, että näyttäisivät olevan loppu. Tilasin itsekin Eldolta viime viikolla kaksi näytettä, mutta siinä postikulut eivät olleet kuin 5 tai 6 euroa.

Veikkaan, että kannattaisi tilata tuommoinen pakkaus, jossa on kaikki näytteet. Olisikohan sitä vielä jossain nettikaupassa jäljellä?

Joo, tsekkasin vien tuon Eldon oman nettikaupan. Kalliit on postikulut. Samat 18 euroa tulee postikuluiksi koko näytesetillä eli melkein 80 kaikkinensa.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Etat Libre d'Orange
ViestiLähetetty: 27 Touko 2013, 11:22 
Poissa

Liittynyt: 26 Maalis 2012, 16:58
Viestit: 4094
Yritän katsoa, että olisiko jossain ollut vielä tuota näytesettiä kaupan, mutta en löytänyt. Yhdysvaltojen verkkokauppoja en ruvenut edes selaamaan.

Yksi vaihtoehto voisi tietenkin olla se setti, jossa on niitä kymmenmillisiä pulloja. Voisit vaikka järjestää pakkauksen osituksen, niin ei tulisi niin kalliiksi koko homma. Vaikka onhan ne näytteitä kalliimpia joka tapauksessa. Mä ainakin voisin lähteä mukaan muutamalla pikku pullolla.

Kuva

Antihéros
Encens & Bubblegum
Don't Get Me Wrong Baby
Divin'Enfant
Jasmin & Cigarette
Rien
Putain des Palaces
Sécrétions Magnifiques
Vraie Blonde
Vierges & Toreros
Eloge du Traître
Delicious Closet Queen
Je Suis un Homme
Charogne
Nombril Immense
Rossy de Palma


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Etat Libre d'Orange
ViestiLähetetty: 27 Touko 2013, 11:28 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28 Maalis 2012, 20:24
Viestit: 3316
Paikkakunta: Helsinki
Nerolista saa pikkunäytteitä kohtuuhintaan ja nopeasti, valmista pakettia siellä ei kyllä ole.

_________________
Oh deer.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Etat Libre d'Orange
ViestiLähetetty: 27 Touko 2013, 12:34 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 23 Maalis 2013, 10:32
Viestit: 171
Neroli on joo hyvä. Valikoima vaan ELdOn kohdalta turhan rajallinen. Perfumed Court kanssa OK.

Minipulloarkkuun voin itsekin osallistua parilla pullolla, jos sellaisen joku intoutuu tilaamaan. ;)


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Etat Libre d'Orange
ViestiLähetetty: 27 Touko 2013, 12:39 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 21 Huhti 2012, 20:08
Viestit: 1314
Mäkin voisin minipulloista ottaa jotain hyvää kukkaishärpäkettä jos siellä sellaista on.

_________________
http://tuoksuttelija.blogspot.com/


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Etat Libre d'Orange
ViestiLähetetty: 27 Touko 2013, 12:47 
Poissa

Liittynyt: 01 Heinä 2012, 08:20
Viestit: 196
Mäkin voisin minipulloista ottaa pari kokeiluun. Erityisesti kiinnostaisi Divine Enfant ja Putain Des Palaces, mutta en oo turhan nirso.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Etat Libre d'Orange
ViestiLähetetty: 27 Touko 2013, 13:48 
Poissa

Liittynyt: 26 Maalis 2012, 16:58
Viestit: 4094
Hei, katotaan huvikseen, että miten nuo menisi ja kuka olisi kiinnostunut mistä. Laittakaa vaan nimeä pullon perään, minkä haluaisitte varata. Hinta on varmasti about noin 10 euroa tai jotain sen alle per minipullo. Sen voi laskea sitten tarkemmin, kun katsoo, että mistä tilaa. Briteistä joutuisi maksamaan sen kalliimman postituksen, mikä taitaa olla suurin piirtein saman verran kuin tilaisi Eldolta suoraan. ALZD:llä ei näyttänyt tuota settiä nyt olevan tarjolla.

Mäkin varaan tuosta muutaman, mutta ne ei ole mitään musteja, jos ne jollekin tositärkeitä.

Antihéros
Encens & Bubblegum
Don't Get Me Wrong Baby
Divin'Enfant Pasi
Delicious Closet Queen Pasi
Jasmin & Cigarette
Rien
Putain des Palaces
Sécrétions Magnifiques
Vraie Blonde
Vierges & Toreros
Eloge du Traître
Je Suis un Homme
Charogne
Nombril Immense
Rossy de Palma

Edit. Harmi, kun tuosta setistä vaan puuttuu niin monta kiinnostavaa. Huomasin vasta nyt, että Anissakin olisi kiinnostunut tuosta Divin' enfantista. Katotaan...
Laitoin Saksaan kyselyä, että saavatko sitä pienempää settiä, jossa on niitä uudempia tuoksuja.


Viimeksi muokannut Jaakiem päivämäärä 27 Touko 2013, 14:01, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Etat Libre d'Orange
ViestiLähetetty: 27 Touko 2013, 13:51 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 23 Maalis 2013, 10:32
Viestit: 171
Antihéros
Encens & Bubblegum
Don't Get Me Wrong Baby
Divin'Enfant Pasi
Delicious Closet Queen Pasi

Jasmin & Cigarette
Rien
Putain des Palaces
Sécrétions Magnifiques
Vraie Blonde
Vierges & Toreros taiga
Eloge du Traître
Je Suis un Homme
Charogne
Nombril Immense
Rossy de Palma


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Etat Libre d'Orange
ViestiLähetetty: 27 Touko 2013, 14:02 
Poissa

Liittynyt: 26 Maalis 2012, 16:58
Viestit: 4094
Jos tuon tilaisi suoraan Eldolta, niin sitten siihen saa varmaan samoilla postikuluilla tilattua myös irrallisia näytteitä.

Toisaalta myös purs-sens voisi olla kohtuuhintainen paikka näytteiden tilaamiseen. Ovat siellä 2 euroa kipale. Joku sanoi, että postikulut olisivat 7 e.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Etat Libre d'Orange
ViestiLähetetty: 27 Touko 2013, 14:32 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28 Maalis 2012, 20:24
Viestit: 3316
Paikkakunta: Helsinki
Voisin ottaa paketista röökijasmiinin matkapullon - ja Rossy de Palman.

_________________
Oh deer.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Etat Libre d'Orange
ViestiLähetetty: 27 Touko 2013, 14:44 
Poissa

Liittynyt: 26 Maalis 2012, 16:58
Viestit: 4094
Divin'Enfant Pasi
Delicious Closet Queen Pasi

Jasmin & Cigarette Kamicha
Rossy de Palma Kamicha

Vierges & Toreros Taiga
Antihéros
Encens & Bubblegum
Don't Get Me Wrong Baby
Rien
Putain des Palaces
Sécrétions Magnifiques
Vraie Blonde
Eloge du Traître
Je Suis un Homme
Charogne
Nombril Immense


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 296 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 30 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com Style by mindfreak.ro Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group