Tänään on 28 Maalis 2024, 23:26

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Appelsiinin kukat ja neroli
ViestiLähetetty: 11 Elo 2013, 11:06 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 22 Heinä 2012, 19:50
Viestit: 21
Näin eritellään ihanat appelsiinin kukat ja nerolit boisdesjasminin blogissa:
"Orange blossom and neroli are extracted from the flowers of the bitter orange tree (Citrus bigaradia), with the different methods of extraction determining the type and olfactory characteristics of the resulting oils. Orange blossom oil is extracted with volatile solvents, while neroli is steam-distilled. The former is warm, jasmine-like, with a sweet grape and indolic twist, while neroli is greener and spicier."
http://boisdejasmin.com/2011/03/perfume-vocabulary-and-fragrance-notes-bitter-seville-orange-family.html

Näin pohjolan asukkaana oma tutkimusmatkani appelsiininkukkiin alkoi reseptikokeilusta. Testasin pari vuotta sitten Heston Blumenthalin jälkiruokaohjetta, johon kuuluu appelsiininkukkavedellä maustettu jugurtti-rahkaseos. Käyttämäni kukkaveden, nimeltään Steenbergs Orange Blossom Water, hain Ruohonjuuresta, missä desin puteli kustantaa noin 8 euroa. Tykästyin herkkuun niin, että olen sittemmin maiskuttanut sitä säännöllisesti (nytkin suu vettyy :romance-heartsmiley: )

Kuinka ollakaan, viime joulualessa törmäsin Stockalla Chloén Eau de Fleurs Néroliin (edt), ja täysin tapojeni vastaisesti hankin pullon itselleni vain yhden illan ranteennuuskinnan perusteella. Perusteena päätökselle oli se, että Chloén Néroli vastaa rakastamani Steenbergsin appelsiiniveden aromeja. Se tuntuu nenässä ja kitalaessa aivan samalta kuin tuon elintarvikeversion syöminen. :romance-inlove:

Oikeita appelsiininkukkia en ole harmillisesti koskaan päässyt nuuhkimaan, mutta rohkenen silti väittää, että Chloé on onnistunut tavoittamaan hienosti tuoksussaan esikuvansa - suosittelen!

Mitä muita hienoja appelisiininkukka/nerolituoksuja maailmalta löytyy?


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 16 Elo 2013, 16:53 
Poissa

Liittynyt: 23 Heinä 2013, 14:45
Viestit: 120
Atelier Cologne taitaa käyttää nerolia enemmänkin aloitus viisikossaa josta Grand Neroli on pirteän vihertävä sitrus ja Bois Blond jossa neroli pohjan päälle on saatu "raikas puu" tiedä sitten sukaltaako tuota hirveän neroliseksi mainostaa, mutta hyvälle tuoksuu kuitenkin.

Nerolia uskoisin ihan klassikko 4711 Eau de Colognesta löytyvän vaikka ainakaan fragrantican listauksesta ei löydy vaikka tuoksun perusteella hyvinkin saman oloinen Grand Nerolin kanssa. 4711 ei ole niin vihreä kuin Gran Neroli sekä päälle on lätkitty jotakin makeaa ja kukkaista.

Edit. Piti ihan testata tuo Bois Blond iholla, että miksi olin merkannut nerolin niin korkealle ja etten ihan hihasta ravistele näitä juttuja ja kyllähän se iholla tuntuu olevan selkeä neroli pohja johon kasattu tuo raikas puu päälle ja kyllä tuota uskaltaa nerolina mainostaa :D

_________________
Fragrantica


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com Style by mindfreak.ro Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group