Tuoksut
https://tuoksufoorumi.fi/

Tuoksuaakkoset
https://tuoksufoorumi.fi/viewtopic.php?f=1&t=94
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  Gogol [ 14 Huhti 2012, 22:27 ]
Viestin otsikko:  Tuoksuaakkoset

Aldehydi = HC=O -ryhmän omaava hiiliketju joka tuoksuu milloin miltäkin. Usein epämääräiseltä kukalta, matolta tai kohinalta, mutta formaldehydillä säilötään ruumiita ja asetaldehydi aiheuttaa krapulan. Aldehydisiä tyyppituoksuja ovat Chanel 5 ja Chanel 22.

Decant tai dekantti
= lohkaiset omasta tuoksusta jonkin osan kaverillesi. Tarkoittaa suomeksi kaatamista astiasta toiseen.

Sillage = vana jonka tuoksu jättää peräänsä. Kokeile Chanelin Cocoa tai Tauerin L 'Air du Désert Marocainia.

************

Aloitin tässä tuoksuaakkoset. Lisää alle joko selityksiä, täydennyksiä tai termejä jotka haluaisit selitettävän!

Kirjoittaja:  Aigu [ 14 Huhti 2012, 23:01 ]
Viestin otsikko:  Re: Tuoksuaakkoset

Aldehydit jatkoa: Aldehydisellä tuoksulla viitataan monesti C12 tai lyhyempiin aldehydeihin. C-merkintä tarkoittaa suoraketjuisessa aldehydissä hiiliatomien määrää. Joidenkin lähteiden mukaan parittomat aldehydit saavat tuoksut säkenöimään tai värisemään. (Allekirjoitan) C14 aldehydiä voi haistella Mitsoukossa ja se tuoksuu kypsälle persikalle. C9-aldehydi on muistaakseni tärkeä komponentti sireenin tuoksussa. Sinänsä aldehydejä on myös muunlaisia. Jos puhutaan aromaattisista aldehydeistä viitataan yhdisteisiin, joissa on hiilirenkaita.

Kirjoittaja:  Aigu [ 14 Huhti 2012, 23:04 ]
Viestin otsikko:  Re: Tuoksuaakkoset

Chypre: Tuoksuryhmä, joka saa nimensä Francois Cotyn samannimisestä tuoksusta. Chypret tunnistaa yleensä sharffista (terävästä) nuotista ja tietynlaisesta kuivuudesta. Chypre-tuoksut rakentuvat sammalesta, kuivista puista (patsuli, vetiver, seetri), monesti nerolista ja tietynlaisista kukista (esim, jasmiini ja hyasintti) sekä erityisesti huipustaan bergamotista. Chypre Fruite-tuoksuihin kuuluu hyvin tärkeänä osana persikka (C14-aldehydi). Chypre-tuoksut ovat olleet viime vuosikymmeninä pois muodista, mutta henkilökohtaisesti uskon, että ne tulevat vielä lujaa takaisin.

Kirjoittaja:  Aigu [ 14 Huhti 2012, 23:05 ]
Viestin otsikko:  Re: Tuoksuaakkoset

INCI-lista: Tuoksun tai minkä tahansa kosmeettisen valmisteen pakkauksesta löytyvä pakollinen valmistusainelista. Ei sisällä kaikkia valmistusaineita. Tuoksuissa ja muissa tuotteissa esillä ovat EU:n määräävät allergisoivimmat yhdisteet. INCI-listoja lukemalla voi jonkin verran päätellä millainen parfyymi on kyseessä. COUMARIN tuo syvyyttä, mantelisuutta ja kermaisuutta, EUGENOL tuoksuu neilikkaöljylle, LINALOOL laventelille jne.

Kirjoittaja:  Aigu [ 14 Huhti 2012, 23:08 ]
Viestin otsikko:  Re: Tuoksuaakkoset

Indolit / Skatoli Aminohappojen (tryptofaanin) hajoamistuotteena syntyvä yhdiste, joka tuoksuu voimakkaasti ulosteelle. Mielestäni skatoli tuoksuu aika lailla lehmänlannalle. Läsnä useissa valkeissa kukissa. Erityisesti hienoimmassa Grassen jasmiinissa on paljon skatolia. Skatoli / indolit tuovat tuoksuun eläimellisyyttä, joka tuo mieleen seksuaalisesti virittyneet intiimialueiden tuoksut. (Kuulosti aika härskiltä, mutta tämän takia niitä käytetään)

Kirjoittaja:  Gogol [ 18 Touko 2012, 17:51 ]
Viestin otsikko:  Re: Tuoksuaakkoset

FBW = full bottle worthy = koko pullon väärti = niin hyvä tuoksu että sitä kannattaa ostaa koko pullo, vaikka kaapit ovat jo ratkeamaisillaan näytteistä ja muista pulloista

Kirjoittaja:  Aigu [ 20 Touko 2012, 10:23 ]
Viestin otsikko:  Re: Tuoksuaakkoset

Data Sheet: Tämä täytyy olla parfyymeista viranomaisten saatavilla muutaman päivän sisällä pyynnöstä. Data sheet ei ole kuluttajien saatavilla, koska se sisältää yksityiskohtaiset lähes molekyylitason tiedot parfyymin sisällöstä. Jokaista ainesosaa kohden on oltava myös tiedot kyseisen aineen (arvioiduista) pitoisuuksista ja vaarallisuudesta. Tätä voisi joku asiaa paremmin tunteva ehkä vielä avata paremmin.

Kirjoittaja:  SprayEnjoy [ 22 Helmi 2013, 22:05 ]
Viestin otsikko:  Re: Tuoksuaakkoset

:?:

Jos tämä ketju ottaa tuulta alleen, eikö kannattaisi kopsata aina edellinen viesti kokonaisuudessaan viestin kirjoituskenttään ja tehdä omat lisäyksensä suoraan tekstiin -> Lista valmistuu kuin itsestään.

Kirjoittaja:  Kosmoskukka [ 06 Maalis 2013, 08:16 ]
Viestin otsikko:  Re: Tuoksuaakkoset

Tätä ketjua on kyllä mukava lueskella. Laittakaahan lisää tietoa keillä sitä on, saa muutki oppia.

Kirjoittaja:  Jules [ 02 Maalis 2014, 15:00 ]
Viestin otsikko:  Re: Tuoksuaakkoset

Täällä on hyvä käydä kertaamassa tuoksujen ääntämistä ennen kuin lähtee Sokokselle hajuvesiostoksille, että myyjä tietää mitä tuoksua ollaan hakemassa:
: )

http://fragnameoftheday.blogspot.se

Kirjoittaja:  Njaalgahaisyeini [ 02 Maalis 2014, 15:34 ]
Viestin otsikko:  Re: Tuoksuaakkoset

Jules, mun kokemuksen mukaan Sokoksen myyjät ei välttämättä osaa noit ääntämyksiä sen paremmin kuin kukaan muukaan ranskaa osaamaton ihminen, eli kantsii varalta kirjoittaa toiveensa lapulle ja leikkiä ei ei puhu suomee. Jälkimmäinen toimii monen muunkin tilanteen laukaisemiseen. En mäkään varmaan osaa noita oikein sanoo vaikka olenkin opiskellut ranskaa aikanaan :D

Kirjoittaja:  Jules [ 02 Maalis 2014, 17:11 ]
Viestin otsikko:  Re: Tuoksuaakkoset

Njaalgahaisyeini kirjoitti:
Jules, mun kokemuksen mukaan Sokoksen myyjät ei välttämättä osaa noit ääntämyksiä sen paremmin kuin kukaan muukaan ranskaa osaamaton ihminen


Siksipä juuri ; )

Kirjoittaja:  Syysviiru [ 03 Maalis 2014, 12:20 ]
Viestin otsikko:  Re: Tuoksuaakkoset

Ja mä kun olen saanut ranskan oppini Sokoksen myyjiltä... senkö takia mua ei ymmärretä Ranskassa :laughing-rolling:

Tavaralojen myyjissä on joskus hyviä tyyppejä. Pikkupuotien omistajien kanssa on silti kivointa jutella.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/