Tuoksut
https://tuoksufoorumi.fi/

Suitsukkeet
https://tuoksufoorumi.fi/viewtopic.php?f=7&t=445
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  Jaakiem [ 20 Elo 2013, 12:08 ]
Viestin otsikko:  Suitsukkeet

Onko niin, ettei näille ole vielä omaa tuoksunuottiketjua? Etsin sellaista, kun olisin kysynyt näkemyksiä ja kokemuksia nag champasta, joka lienee santelia ja frangipania. Itsellä ei ole minkäänlaista kokemusta tuosta. Katie Puckrick on hullaantunut nag champa -tuoksuihin.

Yleensähän suitsukkeilla tarkoitetaan frankinsensiä, mutta sitten on tietysti myös mirha. Opoponaxia taidetaan kutsua myös makeaksi mirhaksi, joten menisikö se tänne joukkoon? Opoponaxin yhteydessä mainittu perunbalsami? Tolubalsami? Labdanum, benzoen ja santelikin taitavat olla suitsukemateriaaleja.

Mitä muita niitä on? Onko hyviä esimerkkiä erilaisista suitsukkeista eri tuoksuissa?

Kirjoittaja:  Kosmoskukka [ 23 Elo 2013, 20:55 ]
Viestin otsikko:  Re: Suitsukkeet

Mun lemppari tuoksuja joissa suitsuketta ois on;
Coromandel,
CdG Avignon,
Serge sedän Fille en Aiguilles,
Caronin Parfum Sacre,
Annayake Miyako.
Enpä osaa sen kummemmin eritellä suitsuketta, mutta näissä toimii ihollani tosi kivasti. :aurinko:

Kirjoittaja:  naapio [ 25 Elo 2013, 19:37 ]
Viestin otsikko:  Re: Suitsukkeet

En lämpene frankincencelle, se on liian makea ja kitalaessa kitkerä mutta suitsukkeesta tykkään monessa tuoksussa. SL Fille on erinomaisen savuinen ja lähes salmiakkisen suolainen ja pihkainen suitsuke, ja CdG Jaisalmer on toinen lempparini ja se taittaa enemmän täyspuisen kiinakaapin sisukseen.

Kirjoittaja:  Kamicha [ 26 Elo 2013, 07:03 ]
Viestin otsikko:  Re: Suitsukkeet

Myös vetiveri on suitsukeaines - ja ylipäätään pihkojen lisäksi aromaattisia kasvinosia käytetään suitsukemateriaalina - ja puuta, santelihan tuolla tulikin jo mainittua.

Koko suitsuke-sana akkordina on minusta vähän hassu, ainakin kun oma kokemukseni suitsukkeista on tosi rajallinen... ...en useinkaan tajua, mikä tuoksuun tekee sitä suitsukemaisuutta. Kaikki suitsuketuoksut eivät minusta edes ole erityisen savuisia. Näissä ehkä pitäisi juuri pystyä tunnistamaan joku tietylle tunnetulle suitsukkeelle tyypillinen aromikombinaatio.

naapio, minusta sekä Fille, että Jaisalmer ovat frankinsensikeskisiä suitsuketuoksuja! Ja oma kokemukseni frankinsensista (käytän sitä kotona tuoksuöljynä) ei ole makea, sen ensituulahdus on pistävän lääkemäinen ja kitkerä, josta se sitten rentoutuu pehmeämmäksi, makeutta on vain aavistus, esim. Fille on kokonaisuutena paljon makeampi kuin puhdas frankinsensi. Mutta monissa tuoksuissa sitä yhdistetään ambraan (labdanum + vanilja ja/tai bentsoiini) - ehkä se on ulottuvuus, josta et pidä?

Wikipedian artikkeli suitsukkeista on varsin laaja ja kiinnostava: http://en.wikipedia.org/wiki/Incense

Ainakin kolmesta aineksesta saa savuisuuden tuntua tuoksuun - koivutervasta ja cade:sta (katajalajike) - molemmat nykyisin säädeltyjä syöpää aiheuttavien ainesosien takia, mutta käsittääkseni molemmat voidaan käsitellä siten, että tuoksu säilyy ja haitalliset ainesosat poistuvat. Ja sitten on tietysti savuiset vetiverit. Muuta?

Kirjoittaja:  naapio [ 03 Syys 2013, 11:24 ]
Viestin otsikko:  Re: Suitsukkeet

Kamicha, niin vain sitä jämähtää johonkin ajatukseen eikä mieti sen pidemmälle, pöh. Minulle CdG Avignon edustaa sellaista francincenceä joka polttaa kitalaessa. Siitä saan voimakkaat kirkko/luostarivibat sekä suun täydeltä pölyistä alttarivaatetta. Siltä tuoksuu monessa Euroopan katolisessa kirkossa.

Kreikan ortodoksiset kirkot tuoksuvat erilaiselta, minusta ne ovat lähempänä Fillen makeaa ja kuivaa pihkaisuutta ja siinä on hienosti tavoitettu se pieni hedelmäinen mehiläisvahan vivahdekin.

Olen haistellut suitsukkeita Aasiassa ja ne ovat kaikki olleet selvästi eri hajuisia kuin Euroopassa, esim. Balilla temppeleissä ja kaduilla poltettavat suitsukkeet olivat kovin Jaisalmermaisia.

Kirjoittaja:  Kamicha [ 03 Syys 2013, 13:17 ]
Viestin otsikko:  Re: Suitsukkeet

No minustakin Avignon tuoksuu täsmälleen katoliselta kirkolta - erona vaan se, että rakastan sitä tuoksua!

Kirjoittaja:  Kosmoskukka [ 16 Syys 2013, 19:06 ]
Viestin otsikko:  Re: Suitsukkeet

Onko Avignon samanlainen mitä Heeleyn Gardinal? Mää en oo kokeillut tuota Gardinal.ia lainkaan.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/