Tuoksut
https://tuoksufoorumi.fi/

Minttu
https://tuoksufoorumi.fi/viewtopic.php?f=7&t=492
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  Saila [ 03 Maalis 2014, 16:10 ]
Viestin otsikko:  Minttu

Katselin, että minttu-aiheista ketjua ei tainnut vielä täällä ollakaan. Tämä vääryys täytyy kyllä välittömästi korjata. Itse rakastan tätä nuottia niinkin paljon, että esikoinenkin on nimetty tämän ihanan tuoksun (sekä maun ja värin) mukaan. :romance-heartsmiley:

Mintuntuoksuisista hajuvesistä minulla ei kuitenkaan ole (ainakaan vielä) juurikaan kokemuksia. Ainoa, jota olen testannut taitaa olla Herba Fresca (josta minulla on tällä hetkellä mini, toinen mini tulossa ja isokin pullo harkinnassa).

Mitkä ovat teidän suosikkituoksunne, joissa minttu esiintyy? Vai kierrättekö mintun kaukaa? Minulla on tapana usein juoda minttuteetä, jonka eräs ystävä sanoo (naureskellen, hieman negatiiviseen sävyyn) haisevan aivan hammastahnalle. En oikein ymmärrä ongelmaa, sillä minusta hammastahna maistuu ja tuoksuu hyvälle...

Kirjoittaja:  Njaalgahaisyeini [ 03 Maalis 2014, 16:12 ]
Viestin otsikko:  Re: Minttu

Herba Frescassa minttu kyllä toimii! Viimeisin minttukokemukseni oli Atelier Colognen uutuus Cédrat Enivrant, josta en pahemmin välittänyt, se tuoksui väljähtäneelle drinkille sokerista tahmeutta myöten. Ei ole kyllä yleisin nuotti nimenomaan hammastahna-assosiaation vuoksi, mutta kun se toimii, se *toimii*.

Kirjoittaja:  Saila [ 03 Maalis 2014, 16:28 ]
Viestin otsikko:  Re: Minttu

Ei kun oonhan minä Herba Frescan lisäksi ainakin yhtä tuoksua testannut, jossa oli ainakin jonkin verran minttua. Nimittäin Alice & Peterin Fancy Chocoa :yrjö: Se oli kuin vetinen (suklaa)mojito. Mojito (nam!) siinä vaiheessa, kun drinkki on jo lähes kokonaan juotu ja kaikki jäät ovat juuri sulaneet joukkoon. Lisäksi joukkoon on vielä heitetty jostain syystä jotain suklaaesanssia :yrjö:

Kirjoittaja:  Njaalgahaisyeini [ 03 Maalis 2014, 16:31 ]
Viestin otsikko:  Re: Minttu

Ok, en voi siis suositella Cédrat Enivrantia :p Haistelen sen vielä kunnolla kunhan paranen, mutta ei kyl tehnyt hyvää vaikutusta.

Kirjoittaja:  Kamicha [ 03 Maalis 2014, 16:35 ]
Viestin otsikko:  Re: Minttu

Minulla on tuo Herba Fresca - jäänyt tosin viime aikoina vähän muiden jalkoihin. Annikin Nuit Etoileessa on ihana minttuavaus - ja sen seuraksi nousee metsäisempiä sävyjä. Heeleyn Esprit du Tigressä raikas minttu yhdistyy lämpimiin mausteisiin. Heeleyllä on myös kuulas minttutuoksu Menthe Fraiche, joka kannattaa mintunystävän haistella. Diptyquen Menthe Verte tuoksuu mintulta ja vanhanajan kukkakaupalta. Se on periaatteessa huonetuoksu, mutta who cares. Ihana toki myös huoneessa :moptop: .

Miestentuoksuista tulee äkkiseltään mieleen parikin minttuisaa klassikkoa, Caron Pour Un Homme ja JPG:n Le Male. Jaa - ihan varmaksi en muista tuota PUH:n minttuisuutta, voi olla, että tuoksu vaan päässäni yhdistyy Le Maleen, niillä on jotain yhteistä.

Kirjoittaja:  Jaakiem [ 03 Maalis 2014, 18:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Minttu

Caron pour un hommessa ei ole minttua, mutta laventelista yleensäkin on aika lähellä minttua, joten kannattaa testailla laventelituoksujakin, jos minttu toimii.

Nuit etoilee on minun tuoksuistani minttuisin. Myös Geranium pour hommessa on kivasti hammastahnaminttua. Joissakin Villoreseissa taitaa olla minttua tai ainakin eukalyptusta joukossa, mutta ei mitenkään isossa osassa.

Mulla oli joskus Live jazz, joka oli aika minttuinen, mutta se lähti uuteen kotiin. Roadster on myös minttutuoksu, mutta en usko, että se on sun juttu. Minttu taitaa olla aika yleinen nuotti miestentuoksuissa, kun noita tulee noin hyvin mieleen.

Tykkään mintusta kuten aromaattisista nuoteista yleensäkin.

Kirjoittaja:  Saila [ 03 Maalis 2014, 21:51 ]
Viestin otsikko:  Re: Minttu

Laventeli miellyttää joo myös. Laventelituoksuihin en ole kuitenkaan myöskään vielä kauheasti ehtinyt tutustua. Kaikki aikanaan.

Aikaisemminhan minä olen siis kiertänyt nuo kaikki miesten tuoksut todella kaukaa, mutta nyt tämän uuden tuoksuherännäisyyden myötä olen alkanut niihinkin tutustua pikku hiljaa. Mitä nyt noita nuotteja oon katsellut, niin todellakin miesten tuoksuissahan tuota minttua tosiaan näyttää usein olevan. Pelkään vain, että ne ovat liian "miehisiä" minun makuuni, mutta katsellaan ja haistellaan.

Ja kiitos kaikille tuoksuvinkeistä :pusi:

Kirjoittaja:  Jaakiem [ 03 Maalis 2014, 23:37 ]
Viestin otsikko:  Re: Minttu

Kyllähän ne perinteiset miestentuoksuissa ovat perinteisiä miestentuoksuissa. Eli varmasti aika vaikeita monella tapaa. Aikansa lapsia ja korostetusti sukupuolisidonnaisia. Nichepuolelta löytyy enemmän tarjontaa, jos haluaa nauttia mintusta tai laventelista pääroolissa.

Jos käyt jossain kaupassa haistelemassa joskus, niin tsekkaapa Fahrenheit 32. Se voisi olla mun mielestä naistentuoksu.

Paras laventeli joka mulla tulee mieleen on Villorsin Wild lavender. Varmaan miehen herkin tuoksu. Laventelia ja iiristä.

Olen lukenut, että L'occitanella on ollut minttu-vihreä tee tuoksu. En tiedä, onko enää.

Kirjoittaja:  Kamicha [ 04 Maalis 2014, 09:18 ]
Viestin otsikko:  Re: Minttu

Laventeleista testiin Sergen kaksi ihanuutta - Gris Clair ja Encens et Lavande.

Kirjoittaja:  tigrushka [ 04 Maalis 2014, 09:20 ]
Viestin otsikko:  Re: Minttu

Comme des Garçons Leaves-sarjan Mint ja Sherbet-sarjan Peppermint ovat molemmat makuuni.

Herba Fresca haisee hammastahnalta tai suuvedeltä, en tykkää.

Kirjoittaja:  Jaakiem [ 04 Maalis 2014, 12:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Minttu

Kamicha kirjoitti:
Laventeleista testiin Sergen kaksi ihanuutta - Gris Clair ja Encens et Lavande.


Noita pitäisi päästä testaamaan kyllä ihan reippaalla kädellä. Molempia olen kyllä kevyesti haistellut, eivätkä ole huonoja.

Kirjoittaja:  Kosmoskukka [ 08 Maalis 2014, 20:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Minttu

Tässä pari päivää sitten testasin Rosinen Diabolo Rose.a ja siinä kyllä on raikas minttu mukana. Mulla harkinta listalla kyllä vahvasti. :aurinko:

Kirjoittaja:  tigrushka [ 09 Maalis 2014, 10:42 ]
Viestin otsikko:  Re: Minttu

Kosmoskukka kirjoitti:
Tässä pari päivää sitten testasin Rosinen Diabolo Rose.a ja siinä kyllä on raikas minttu mukana. Mulla harkinta listalla kyllä vahvasti. :aurinko:


Tuo on viehättävä tuoksu, ei vain sopinut minulle.

Kirjoittaja:  calypso [ 05 Huhti 2014, 22:06 ]
Viestin otsikko:  Re: Minttu

Yksi minttuinen tuoksu mitä tulee yhtäkkiä mieleen on aika vasta lanseerattu baletti- ja tanssikamamerkin Repetton nimikkotuoksu Repetto. Virallisten nuottien mukaan siinä ei muka ole minttua, mutta ainakin minun nenään paperilapulta haisteltuna siinä minttua on. Muuten aika perus kukkaishedelmätuoksu.

Kirjoittaja:  Njaalgahaisyeini [ 05 Huhti 2014, 22:25 ]
Viestin otsikko:  Re: Minttu

Onko Eau de Guerlainissa minttua? Siltä se ainakin tuoksahtaa. Perinteisemmissä cologneissa siitä tulee aika pappafiilis kyllä, Illodin vaan puuttuu.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/